Nyhedsside.
Har du noget der skal med så send mig en mail

Se billederne fra træffet 2010 i Jylland
Se billederne fra mini-træffet maj 2008
Se billederne fra træffet 2007 i Grund skov
27. oktober 2014   Gipsy nyder sin nye familie og jeg har besluttet at finde en anden race til uddannelsen som redningshund da prøvekravene er blevet væsentlig højere.
Min næste arbejdmakker vil blive en Working Kelpie og en hanhund. Jeg forventer derfor ikke at få flere Entlebuchere og lukker denne hjemmeside, når abbonnementet udløber.
Hvis du er interesseret i at videreføre arbejdet med Entlebuchere i Danmark, så kontakt mig. Jeg har en del historisk materiale.

03. oktober 2014   Efter sin sterilisation er Gipsy blevet roligere hjemme, men hun bliver stadig meget let frustreret, når vi træner. Problemløsning er ikke hendes livret. Jeg besluttede mig derfor for at finde en god familie til hende. Et sted, hvor der ikke blev stillet de samme krav. Det var en svær beslutning, men opdrætteren fandt hurtigt en familie som netop havde mistet deres Entlebucher. Jeg tror at Gipsy virkelig har fundet et godt hjem, hvor hun kan finde glæden. Billedet er fra det nye hjem.

21. august 2014   Gipsy har været hos øjenlægen og desværre kunne vi konstatere at det venstre ikke er helt OK. Jeg har derfor valgt at sterilisere hende, da hun også virker meget påvirket af sin løbetidscyklus.
Efter at have trænet nordisk spor i et halvt års tid, forsøger vi måske en karrierer indenfor den sportsgren.

9. januar 2014   2013 har været et travlt år. Gipsy må koncentere sig om sin uddannelsen til redningshund, så i juni måned flyttede der en lille hundehvalp ind der skal være mantrailer.
Gipsy er igennem næsten alle de obligatoriske tyske sundhedsundersøgelser. PRA fri, HD B1 og EU B.
Vi har været på en udstilling i Hamborg, hvor dommeren var ked af at Gipsys tandstilling ikke var perfekt. Gipsy har tendens til overbid.

8. november 2012   I dag måtte jeg gå den tunge gang. Hannah led af Grøn stær. I 2010 fik hun et kunstigt øje og for 2 uger siden svigtede synet på det andet øje. I første omgang kom synet tilbage, da trykket i øjet blev nedsat, men i dag var den gal igen.
Tak for 9 dejlige år som sluttede med deltagelse i både DcH og DKK sporhunde DM.

09. april 2012   Jeg har haft besøg af Gipsys opdrætter. Hun skulle lige se om alt gik godt. Det blev til en dejlig strandtur med 3 generationer. Gipsy, Feli (hendes mor) og Benja (hendes mormor).

24. oktober 2011   En lille entlebucher Gipsy vom Gehrshof er kommet til Danmark. Hannah har dermed fået en opgave.

20. april 2011   Hannah har været på træningsophold i Schweiz. Det blev også til en tur til Entlebuch

5. december 2010   Ari er blevet morfar til et kuld på 5 hvalpe i Malmø.
Dejligt at han kunne give nyt blod til den svenske avl.

14. august 2010   Entlebuchertræf 2010 blev afholdt hos Kate (Astrid). Det blev en rigtig hyggelig eftermiddag i tørvejr.
6 Entlebuchere fandt vej til Ans, hvor der blev vist hundekunster og udvekslet erfaringer.
Se billederne her.

27. marts 2010   Så klarede vi også en Stor Nordiske runderingsprøve og vandt dagens konkurrence i Toftlund. 3 personer var gemt i et skovstykke på 400 x 100 meter. Alle blev fundet på under 20 minutter.

12. december 2009   Endelig kom vi igennem en Sporhunde 1 prøve. I næstsidste knæk mistede Hannah fuldkommen sporet og havde meget svært ved at finde det igen. Heldigvis lykkedes det og vi nåede til enden. Det blev til 88 point og bestået. Hurrah!!!  
31. oktober 2009   Hannah bestod i dag en Lille Nordiske runderingsprøve med topkarakter i rundering. 3 personer var gemt i et skovstykke på 300 x 80 meter. Alle blev fundet på under 15 minutter.

9. juni 2009   Stort tillykke til: Pepsi, Pepsie, Otto og Pluto med jeres 2 års fødselsdag.

16. okt 2008   Pluto har fundet et nyt hjem. Efter en lille uges tid hjemme hos mor er han nu blevet rigtig gårdhund med hjemmegående mennesker, heste og 15 tønder land.

1. juli 2008   Pluto er meget glad når familien kommer hjem. Han kan slet ikke styre sig. Det giver desværre huller i hans storebror (en beagle). Pluto er lige blevet 1 år.
Kan du lære Pluto en anden opførsel, når du kommer hjem?
Har du lyst til at få ham til makker og har du det overskud som han kræver for at kunne trives, så kontakt mig for nærmere oplysninger.

27. maj 2008   Vi holdt et mini-træf i nordjylland til ære for DKK bladet Hunden. Det bliver spændende at læse om racen.
Der var 6 Entlebuchere med. Se billederne her.

7. oktober 2007   Hannah har bestået prøven som redningshund. Hun brugte alle 15 minutter i ruinsøget og fandt meget hurtigt de to figuranter som havde skjult sig i skoven.

Hold da op, hvor kunne hun gø.

Nu har Beredskabet i Horsens igen en Redningshund.

 Søndag
d. 23. september 2007
  Det blev til 9 Entlebuchere ved træffet i Grund Skov. Det er ny rekord. Jeg fik ikke talt antallet af mennesker, men snakken gik godt. De "voksne" fandt en skat ved Vejle Fjord og "børnene" fandt en masse pølsetræer i hundeskoven. Se billederne her.

12. august 2007   Hemi (Enzo vom Bergener Land) var på udstilling i Vejen. Han fik en flot 1. præmie og er dermed avsgodkendt i Danmark.

10. august 2007   Den sidste hvalp er rejst hjemmefra. Hannah skal godkendelsesprøve som redningshund til oktober, så nu er der igen tid til træning.

09. juni 2007   Vandet gik kl. 1500 og den første (tæve) blev født kl. 1615. Den sidste (hanhund) kom først kl. 2200.
I alt blev det til 1 tæve og 3 hanhunde

11. maj 2007   Hannah er blevet scannet og vi fik set 3 hvalpe. Jeg håber (og regner med), at der er flere.
Det var sjovt at se de små hjerter slå.

11. april 2007   Hannah og Otis kunne godt lide hinanden.
Jeg regner med at hvalpene ankommer den 12. juni.
Se billederne fra parringen her.

15. februar 2007   Så har jeg endelig fundet en hanhund som forhåbentlig kan blive far til Hannahs hvalpe.
Han har endnu ikke prøvet at parre, men mon ikke de vil finde ud af det når tiden kommer.

Han hedder Otis von Igernbach. Han er testet helt fri for PRA og er HD-B.

20. september 2006   Hemi er blevet gen-testet for PRA (øjensygdom). Han er helt fri.
Se mere på http://www.optigen.com.
Hans ene hofte er helt flot - HD-A. Desværre fandt DKK en smule på den anden side. Så han måtte nøjes med en klassificering som HD-B, men det er jo også OK.

5. august 2006   Hannah bestod i dag Færdselsprøven ved Fyns Rottweilerklub i Odense.
Nu må hun starte ved en sporhundeprøve 1, men hun mangler endnu at kunne koncentrere sig når der er fremmede (dommer og sporlægger) med.

21. maj 2006   Hannah gjorde det igen.
Ved dagens kredskonkurrencen i DcH Nordfyn fik vi en 3. plads og 173,5 point. Dermed er hun i A-klassen fra næste år. Dagen startede ellers med et elendigt spor. Hun var igen meget påvirket af de fremmede mennesker og gøende hunde.
 

9. maj 2006   Det blev til 6 dejlige små Entlebuchere i Sverige. 4 tæver og 2 hanhunde. Godt klaret Ari.
 

23. april 2006   Hannah har fået sin første oprykning til A-klassen. På trods af at hun næsten gik helt fra snøvsen på sporet, fordi 3 fremmede mennesker fulgte efter hende i kun 5 meters afstand, fik vi en 3. plads og 162,25 point.
 

20. marts 2006   Ari har været på frierfødder hos Lisa i Sverige. Efter sigende kunne han godt finde ud af det. Han er jo også blevet 3 år. Det bliver spændende at høre om resultatet om et par måneder.

10. marts 2006   Så måtte jeg gå den tunge gang.
I de sidste par uger har Evy virket mere og mere fraværende, sovet mere og mere og foretrukket kortere og kortere lufte turer.
Hendes gigt blev for smertefuld.

18. februar 2006   Dommeren kunne ikke stå for Hannahs charme, så hun fik sit 3. certifikat og blev dermed Dansk eksteriørchampion.
Hun fik også sit første CACIB, men blev slået af en dejlig lille tysk hanhund.

18. januar 2006   Ari er blevet øjenundersøgt uden anmærkninger. Han skal parre en svensk tæve om en måneds tid. Den beretning håber jeg at vi kan bringe.

Ari´s far Dino von Sterkrader Forst er Optigentestet med genotype B og hans mor Hexe von Igernbach er genotype A. Det betyder at Ari enten er genotype A eller B og aldrig vil udvikle PRA.

23. december 2005   Jeg har fået en liste med ca. 300 Entlebuchere der er blevet testet for PRA.
Hannah er blevet testet som enkeltsidet bærer (genotype B). Det betyder at hun ikke vil udvikle PRA, men jeg må finde en helt fri hanhund (genotype A) til parringerne.
30. oktober

2005

  Evy vil ikke pensioneres. Hun klarede DcH Sporhunde DM i fin stil og sluttede på en 4. plads.
Se resultater og billeder på www.dch-dronninglund.dk

Vi overnattede hos Hemi. Han er en dejlig dreng.

21. august 2005   Årets skovtur blev gennemført i bagende sol. Vi nåede op på 5 Entlebuchere. Elvis blev indført i flokken af "de gamle", men han kommer nok over det. Han virker meget fornuftig. Se flere billeder her.

august 2005   Svenskerne er interesserede i at bruge Ari som avlshan. Det lyder spændende.
26. juli 2005   Der kommet en ny Hemi til landet. Han er hentet i Tyskland. Det bliver måske en ny avlshan for Svenskerne eller Nordmændene. Han bor jo i Nordjylland.

6. juli 2005   Så er Bjarke blevet træt. Han blev 13 år og 3 måneder.

6. juni 2005   Der er kommet en ny Entlebucher til landet. Elvis er fra Polen. Det bliver spændende at møde ham.
oktober 2004   Så kunne Hemi i Skagen ikke mere. Han blev kun 6 år, men har haft mange problemer med bagbenene.

Vi er ved at finde en ny Entlebucher til Birgitte og Kurt.

august 2004   Vi satte ny rekord med 7 Entlebuchere samlet på ét sted. Bärli var kommet helt fra Ålborg.
Efter en anstrengende gåtur lykkedes det at få alle til at være rolige samtidig.
august 2003   Vi holdt det årlige træf i et rigtigt dansk sommervejr. De to nye Alma og Ari blev optaget i flokken.

august 2002   Så mødtes Entlebucherne for første gang i Geels Skov.

Vi havde besøg af Maydon Rågåker fra Sverige som tog dette billede.